На Рівненщині зростає кількість хворих на кір

Автор
На Рівненщині зростає кількість хворих на кір

2310 дітей так і не отримали ревакцинацію проти кору.

Зростання кількості хворих на кір продовжують реєструвати на Рівненщині, за цей тиждень госпіталізовано двох хворих, у тому числі й 8-місячну дитину.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомляє Рівненський обласний лабораторний центр.

«Кір продовжує реєструватись на території Рівненської області. За поточний тиждень з діагнозом «кір» госпіталізовано ще двоє хворих. Захворіла 8-ми місячна дитина із Здолбунівського району та 40-річна жителька Корецького району. Загалом з початку року в області на кір захворіло п’ятеро», - йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що в області вакцинація проти кору дітей у віці один рік виконана лише трохи більше 85%, і це є найнижчим показником серед всіх областей України.

Всього ж 2310 дітей так і не отримали ревакцинацію проти кору.

Як повідомили кореспонденту агентства у Рівненському обласному лабораторному центрі МОЗ України, на Рівненщину цього тижня надійшло ще 13300 доз вакцини проти кору. З початку року це вже друга поставка вакцини до області. В середині цього місяця до регіону надійшло 36 200 доз препарату.

У Запоріжжі через ГРВІ закрили 9 шкіл

Вакцини були закуплені за кошти державного бюджету.

Імунобіологічний препарат «Пріорикс» бельгійського виробництва GSK (GlaxoSmithKline) перекваліфікований ВООЗ. Ця процедура передбачає, що вакцина відповідає найвищим європейським оцінкам якості.