В березні на восьми станціях Києва має з'явитись швидкісний 4G-інтернет

Автор
В березні на восьми станціях Києва має з'явитись швидкісний 4G-інтернет

Раніше в ЗМІ з’явилась інформація, що запуск 4G в київському метро під загрозою зриву.

На березень 2020 року заплановано впровадження 4G Інтернету на восьми станціях київського метро, а наприкінці 2020-на початку 2021 року він має з’явитися на всіх станціях та тунелях.

Це випливає з повідомлення на сайті КМДА щодо оперативної зустрічі, присвяченій стану впровадження 4G у київському метрополітені.

"Впровадження 4G у метро – це питання національного масштабу. Закон повинен виконуватись. Є юридичні процеси, яких необхідно дотримуватись. Якщо об’єднаємо зусилля всіх учасників цього процесу, проект буде втілено в анонсовані терміни", – заявив радник Київського міського голови Максим Бахматов.

Київський метрополітен нагадав, до якої дати будуть працювати жетони

За його словами, наразі погоджені всі важливі технічні аспекти з метрополітеном. Операторами була надана необхідна технічна документація.

В КМДА нагадали, що в березні заплановано старт 4G на станціях "Академмістечко", "Житомирська", "Святошин", "Сирець", "Дорогожичі", "Героїв Дніпра", "Мінська" та "Оболонь".

Раніше в ЗМІ з’явилась інформація, що запуск 4G в київському метро під загрозою зриву. Оператори, як стверджувалось, не можуть почати розгортання мереж через те, що міська влада не встановила тарифи на доступ до комунальної інфраструктури. Також у комунальних підприємств немає повноважень укладати договори з операторами щодо доступу для розгортання телекомунікаційних мереж.