СБУ викрила розкрадання на 600 тис грн коштів "Укрзалізниці" на Кіровоградщині

Автор
СБУ викрила розкрадання на 600 тис грн коштів "Укрзалізниці" на Кіровоградщині

Під час укладання договору з технічного переоснащення будівлі Знам'янського вагонного депо штучно завищив вартість витратних матеріалів.

Співробітники Служби безпеки України блокували в Кіровоградській області схему розкрадання державних коштів, виділених на потреби структурних підрозділів регіональної філії "Одеська залізниця", повідомляє прес-центр СБУ. 

"За даними слідства, керівник підрядного підприємства під час укладання договору з технічного переоснащення будівлі Знам'янського вагонного депо штучно завищив вартість витратних матеріалів. Для цього він вніс недостовірні відомості в акти виконаних робіт", - зазначено в повідомленні.

Наголошується, що при цьому сума відповідних державних витрат була узгоджена з чиновниками структурних підрозділів регіональної філії.

У Львівській області блокували незаконне ввезення боєприпасів в Україну

Так, за попередньою інформацією, необґрунтоване завищення цін завдало збитків АТ "Укрзалізниця" на суму майже 600 тис.грн.

Наразі директору підрядного підприємства повідомлено про підозру за ч.5 ст. 191 та ч. 2 ст. 366, головному інженеру служби вагонного господарства депо - за ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України. 

Триває досудове розслідування для притягнення до відповідальності інших осіб, ймовірно причетних до протиправної діяльності.