На Житомирщині влада хоче зупинити будівництво автодороги, яку будують китайці

Автор
На Житомирщині влада хоче зупинити будівництво автодороги, яку будують китайці

Керівництво області також проситиме правоохоронців встановити цілодобове чергування біля житлових боксів, де мешкають будівельники з Китаю.

Житомирська обласна рада просить облдержадміністрацію звернутися до уряду, аби призупинити будівництво північної об’їзної автодороги навколо Житомира, на якому працюють китайські робітники.

Як повідомляє прес-служба обласної ради, таке рішення ухвалено 18 лютого на засіданні постійної комісії з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення та у справах ветеранів.

Комісія облради обговорила ситуацію із залученням громадян Китаю до будівництва об’їзної автодороги навколо Житомира, а також заходи з недопущення завезення на територію області коронавірусу. 

Коронавірус: Росія закрила в’їзд громадянам із Китаю

"Під час обговорення депутати облради дійшли згоди, що на державному рівні має бути посилено відповідні заходи, зокрема обмеження на певний період в’їзд в Україну китайських громадян, як це зробив Казахстан, де повністю заборонено їм в’їзд",- йдеться у повідомленні.

Також комісія доручила Житомирській облдержадміністрації просити правоохоронців встановити цілодобове чергування біля житлових боксів, де мешкають будівельники з Китаю.

"Здоров’я, життя і безпека наших людей найважливіше за будь-яке будівництво", - наголосив голова Житомирської обласної ради Володимир Ширма.

Як повідомлялося раніше, китайська компанія Sinohydro Corporation Limited (SCL), яка будує об’їзну дорогу біля Житомира, ухвалила рішення ізолювати дев’ятьох працівників, які повернулися з Китаю після святкування Нового року, де зафіксований спалах коронавірусу.