Харківська волонтерка хоче забрати додому евакуйованих з Китаю

Автор
Харківська волонтерка хоче забрати додому евакуйованих з Китаю

На Полтавщині місцеві мешканці перекрили дорогу, протестуючи проти розміщення евакуйованих з Китаю у медичному центрі.

Волонтерка громадської організації "Станція Харків" Юлія Піменова виявила готовність допомагати українцям, евакуйованим з Уханя, і прийняти їх у себе вдома. Про це Піменова написала на своїй сторінці в Facеbook.

"Офіційна заява. Я готова прийняти евакуйованих людей з Китаю до себе додому. Харків, Україна! Ні, мені не страшно. Так, був досвід і більш складніший”, - йдеться у дописі.

В коментарях волонтерка додала: “Ми з 14-го року скільком людям давали притулок, розселяли. І з діагнозами, і з проблемами … Що ж таке з нами сталося, га?!".

Ситуація на фронті: окупанти застосовували міномети і БМП

О 11:50 в харківському аеропорту сів літак з громадянами України та іноземцями, які евакуойовано з китайського міста Ухань. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю евакуйовані будуть доставлені п’ятьма автобусами в Нові Санжари на Полтавщині, де будуть розміщені на карантин у медичному центрі Нацгвардії.

На Полтавщині місцеві мешканці перекрили дорогу, протестуючи проти розміщення евакуйованих з Китаю у медичному центрі. Раніше аналогічні протести з блокуванням доріг відбувалися у Львівській та Тернопільській областях через інформацію про ймовірне розміщення евакуйованих в медустановах цих регіонів.

20 лютого в Україну прибув літак із українцями та іноземцями, яких Україна вивозить із КНР за домовленістю з їхніми державами. На борту перебувають, зокрема, громадяни Норвегії, Ізраїлю, Білорусі, Іспанії, Чорногорії, Аргентини, Домініканської Республіки, Еквадору, Коста-Рики, Панами та інших країн. Після дозаправки в міжнародному аеропорту "Бориспіль" літак вилетів до Харкова.

Евакуйовані українці й іноземці зійшли з борту в Харкові

За останніми даними, станом на 20 лютого від коронавірусу померли 2128 людей. Кількість випадків зараження коронавірусом на материковому Китаї досягла 75 727 осіб, 16 526 осіб вилікувалися і виписані з лікарень.

Щодо “Станції Харків”, то це потужна волонтерська організація, яка співпрацює з різними міжнародними донорами. Серед її координаторів - Юлія Піменова на призвісько "Пчелка" , котра приєдналася до волонтерського руху в липні 2014 року.