Харків'яни здійснять автопробіг до Нових Санжар, щоб підтримати евакуйованих

Автор
Харків'яни здійснять автопробіг до Нових Санжар, щоб підтримати евакуйованих

Скільки буде учасників пробігу, наразі невідомо.

Харків’яни 22 лютого планують влаштувати автопробіг до Нових Санжарів Полтавськолї області, де в обсервації перебувають евакуйовані з Китаю українці та громадяни інших держав. Про це розповів організатор акції, волонтер Андрій Шейнін.

"Збираємося на автопробіг Харків - Нові Санжари - Харків. Хочемо висловити свою підтримку українцям, що повернулися з Китаю. Плануємо розфарбувати автомобільний міст через річку Ворскла - той, де відбувалися сутички", - зазначив Шейнін.

"Відгук автомайданівців, волонтерів є, подивимося, скільки збереться людей. О 9:30 чекаємо усіх охочих біля 5-го під'їзду Держпрому та намету "Все для перемоги"", - сказав Шейнін.

Із собою він радить брати «гарний настрій, друзів, прапори України, смаколики та фарбу». Прапори будь-яких партій - під забороною.

Евакуйованим з Китаю передали книги та ігри

Як повідомлялося, 20 лютого в харківському аеропорту приземлився літак із 45 громадянами України та 27 іноземцями, яких евакуювали з китайського міста Ухань, де зафіксовано спалах коронавірусу. Після огляду і проходження прикордонного та митного контролю їх автобусами привезли в Нові Санжари на Полтавщині, де вони перебуватимуть на обсервації у медичному центрі Нацгвардії.

Мешканці селища Нові Санжари та довколишніх населених пунктів з ночі перекривали дороги, протестуючи проти розміщення евакуйованих з Китаю. Між протестувальниками та поліцією сталися сутички.

Загалом на обсервації перебуває 94 людини — включно з екіпажем та супроводжувальними особами.