У Житомирі кіберполіцейський вимагав хабар у біткоїнах

Автор
523
У Житомирі кіберполіцейський вимагав хабар у біткоїнах

Поліцейський обіцяв фігуранту справи забезпечити "потрібний" висновок комп'ютерно-технічної експертизи.

Співробітники Служби безпеки України затримали працівника структурного підрозділу Департаменту кіберполіції Національної поліції України, підозрюваного у вимаганні неправомірної вигоди за закриття кримінального провадження.

Як повідомляється на сайті СБУ, за версією слідства, кіберполіцейський вимагав від місцевого жителя $5000 за непритягнення його до передбаченої законодавством відповідальності за поширення порнографічної продукції, при цьому спочатку йшлося про перерахування йому коштів у криптовалюті (біткоїни).

"Поліцейський обіцяв фігуранту справи забезпечити "потрібний" висновок комп'ютерно-технічної експертизи. Щоб уникнути викриття, кіберполіцейський спочатку запропонував перерахувати кошти у біткоїнах на електронний гаманець. Однак через тривалість цієї процедури він, нарешті, погодився отримати хабар у гривневому еквіваленті частинами на банківський рахунок свого знайомого", - йдеться в повідомленні. 

Кіберполіція спіймала банду хакерів США, яка "чистила" громадян

Правоохоронці затримали офіцера поліції в центрі Житомира одразу після зарахування на його карту першого траншу в розмірі 24 тис. грн. Йому оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди) Кримінального кодексу України. Перевіряється інформація про причетність до протиправної діяльності інших посадових осіб відділу Нацполіції. В рамках відкритого кримінального провадження триває досудове слідство.