На Чернігівщині горів храм Домницького Різдва Богородиці

Автор
На Чернігівщині горів храм Домницького Різдва Богородиці

Тривалий час на території монастиря була виправна колонія.

На Чернігівщині горів храм Домницького Різдва Богородиці чоловічого монастиря, що в останні роки відроджується і де тривалий час була виправна колонія.

Як повідомили у ГУ НП в області, сьогодні о 6.50 ранку до поліції Чернігівської області від рятувальників надійшло повідомлення про те, що загорівся храм у чоловічому монастирі в селі Домниця Менського району. На місце події виїхала група реагування патрульної поліції Менського відділу поліції. 

За попередньою інформацією, пожежу спричинила несправність опалювальних приладів.

Поки в управлінні ДСНС не уточнюють інформацію про завдані збитки і постраждалих.

На Чернігівщині горів військовий полігон, є постраждалі

Домницький монастир заснований у період Гетьманщини. Був знищений у радянські часи, в І половині XX століття там був інтернат для дітей-інвалідів. У роки Другої світової війни фашисти усіх підопічних закладу розстріляли. Братська могила загиблих залишається на території монастиря.

Потім тривалий час на цій території розташовувалася виправна колонія. У роки незалежної України монастир почав відроджуватися.

Сьогодні Домницький монастир становить наукову і художню цінність як рідкісний ансамбль споруд Мазепинської доби та епохи розквіту класицизму.

Як повідомлялося раніше, у Вінниці місцева мешканка у стані алкогольного сп’яніння намагалася покінчити з життям після сварки з чоловіком.