Одеська облрада ухвалила звернення щодо недопущення посягань на свободу ЗМІ

Автор
Одеська облрада ухвалила звернення щодо недопущення посягань на свободу ЗМІ

Представники журналістської спільноти також проти нових засобів регулювання ЗМІ і блогів у соцмережах, які передбачаються законопроектом.

Одеська облрада ухвалила звернення до Президента та Кабміну України щодо недопущення посягань на свободу слова, порушення недоторканності журналістів та утисків засобів масової інформації в Україні. Відповідний проєкт звернення, підготований депутатом Іваном Бойченком, підтримали 55 членів облради.

"Нам зрозуміле бажання влади контролювати ЗМІ, але в демократичних країнах це неможливо", - акцентував у виступі на сесії депутат Юрій Басюк.

За його словами, представники журналістської спільноти також проти нових засобів регулювання ЗМІ і блогів у соцмережах, які передбачаються законопроектом №2693 «Про медіа», зареєстрованим 27 грудня у Верховній Раді.

Копа, який стріляв у метро в Харкові, відправили до психіатричної лікарні

В ухваленому на сесії зверненні на адресу Президента і Кабміну України зазначається, що депутати Одеської облради "вкрай стурбовані ситуацією, яка складається останнім часом навколо діяльності незалежних ЗМІ в Україні".

Сесія облради також ухвалила звернення до Верховної Ради України щодо зняття з розгляду законопроєктів №№ 2232, 2448, 0870 та 235, спрямованих, на думку одеських депутатів, на знищення галузі мисливського господарства, а також рішення про "інвентаризацію земельних ділянок, які були надані у користування працівникам соціальної сфери та пенсіонерам з їх числа, а також виключення будь-яких обмежень на користування такими земельними ділянками".

Крім того, одеські депутати проголосили нинішній рік на території області "Роком пам’яті і слави всіх учасників бойових дій на честь перемоги у Другій світовій війні".

Гончаренко подав до ВР законопроєкт, який "дозволить звільнити директора НАБУ"

Як повідомлялося, Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики рекомендував ухвалити в першому читанні законопроєкт №2693 "Про медіа", який складається зі 124 статей.

Законопроєкт "Про медіа" (№2693), зареєстрований у Верховній Раді 27 грудня 2019 року, пропонує запровадити спільне регулювання у сфері медіа як поєднання функцій та засобів державного регулювання та галузевого саморегулювання.