На Рівненщині СБУ затримала групу бурштинокопачів

Автор
На Рівненщині СБУ затримала групу бурштинокопачів

Зловмисники використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту.

В урочищі Клесів Сарненського району Рівненської області сьогодні вночі співробітники Служби безпеки України затримали групу з дев’ятьох осіб, які займались видобутком бурштину на території державного підприємства.

Як повідомляв керівник прес-служби управління СБУ в Рівненській області Інна Ілючок, до складу групи входили жителі регіону.

За її словами, зловмисники займалися незаконним видобуванням "сонячного каменю" на території одного з держпідприємств бурштинової промисловості.

СБУ запобігла контрабанді в Україну понад 30 кілограмів кокаїну (Фото, Відео)

"У проведенні нелегальних робіт фігуранти використовували небезпечну для навколишнього середовища технологію гідрозмиву ґрунту. Отриману продукції вони реалізовували третім особам. На місці затримання вилучено "сонячне каміння", а також обладнання, зокрема вісім дизельних мотопомп з комплектуючими до них, 3 автомобілі, що використовували у протиправній діяльності", - йдеться в повідомленні.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 240-1 (незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину) Кримінального кодексу України, тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших осіб, причетних до незаконної діяльності.