Окупанти 10 разів порушили тишу на Донбасі

Автор
Окупанти 10 разів порушили тишу на Донбасі

Вогонь у відповідь українські захисники не відкривали – з боку українських військових режим тиші було дотримано.

Збройні формування Російської Федерації за минулу добу 10 разів порушили режим припинення вогню на Донбасі. Про це повідомляє у Фейсбуці пресцентр штабу ООС.

"Противник обстріляв наші позиції із заборонених Мінськими домовленостями артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібру 120 мм та 82 мм, а також з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї", - йдеться у повідомленні.

Один обстріл було зафіксовано в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", а саме: поблизу населеного пункту Авдіївка – з міномета калібру 82 мм противник випустив сім мін, здійснив чотири постріли зі станкового протитанкового гранатомета, а також вів вогонь з протитанкового ракетного комплексу, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ситуація на Донбассі: бойовики били із забороненої стрілецької зброї

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник здійснив дев’ять обстрілів позицій, а саме: двічі біля Зайцевого – з 82-мм мінометів - 13 мін, а також вівся обстріл з великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї; неподалік Новотошківського – з міномета калібру 120 мм – 10 мін; чотири рази в районі населеного пункту Оріхове – зі ствольної артилерії калібру 122 мм – чотири снаряди, з мінометів калібру 120 мм – сім мін та дві міни з 82-мм міномета; поблизу Новозванівки – з протитанкового ракетного комплексу; біля Луганського – зі станкового протитанкового гранатомета – три постріли, а також ворог вів вогонь з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Окрім цього, упродовж минулої доби противник здійснив провокаційний обстріл ділянки розведення №3, застосувавши стрілецьку зброю. Постраждалих осіб немає.

За минулу добу, 5 березня, внаслідок ворожих обстрілів один український захисник отримав поранення та ще два військовослужбовці Об’єднаних сил отримали бойове ураження.

Ситуація на Донбасі: бойовики били із забороненої стрілецької зброї

Із початком цієї доби російські окупаційні війська вогневої активності не проявляли.

За поточну добу втрат із боку Об'єднаних сил немає.