В Одесі відлучений священик влаштував бійку в соборі (Відео)

Автор
534
В Одесі відлучений священик влаштував бійку в соборі (Відео)

Поліція відкрила кримінальне провадження за фактом завдання легких тілесних ушкоджень.

У розташованому в центрі Одеси соборі Різдва Христового Православної церкви України сталася бійка, в якій взяв участь відлучений від церкви священик.

Як повідомили у Головному управлінні Національної поліції в Одеській області, у зв'язку з бійкою, що сталася, до правоохоронних органів звернулися три людини, зокрема, двоє парафіян.

За фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 125 (легкі тілесні ушкодження) Кримінального кодексу України. 

Стало відомо, хто очолив Одеську митницю

Як стало відомо, бійка сталася цього тижня в кафедральному соборі Різдва Христового ПЦУ, розташованому на вулиці Пастера, 5. Про бійку в храмі, скандали навколо якого тривають приблизно рік, повідомили в соціальних мережах очевидці того, що сталося. Зокрема, в Інтернет потрапив відеозапис, на якому видно, як люди між собою сваряться, голосно кричать, потім починається бійка і ударів завдає чоловік у церковному одязі. Людина, яка дістала удари, падає, хтось намагається розборонити забіяк.

В Одеській єпархії ПЦУ підтвердили факт того, що сталося, заявивши, що бійку спровокував і взяв у ній безпосередню участь Віталій Сеник, якого раніше було відлучено від церкви. Проте конфлікт триває: незважаючи на заборону служити, він приходить у храм, і його підтримує група людей приблизно з 15 осіб.

Як пояснили в єпархії, щоб уникнути конфліктних ситуацій, було досягнуто домовленості: офіційні служби проводяться в суворо визначений час, а для відлученого священика передбачені інші години.

Масова бійка уболівальників під час матчу в Росії (Відео)

"Ми прийшли на вечірню службу і побачили, що всередині – Сеник у рясі... Йому не сподобалося, що ми прийшли, почалася перепалка, яку на телефон знімала парафіянка. Це не сподобалося дружині Сеника, і вона вдарила жінку, яка її відштовхнула", - розповіли в єпархії.

Зазначається, що після цього Сеник штовхав і бив парафіянку, за яку заступився чоловік. Його священик також ударив в обличчя.

"Потерпілі викликали поліцію і написали відповідну заяву", - повідомили в єпархії.

Як розповіли парафіяни храму, відлучений від церкви священик заявляє, що представляє "Київський патріархат", його дружина торгує різним приладдям у церковній лавці. Також ця сім'я контролює електрощитову, і два тижні тому знеструмила єпархію, зокрема приміщення, в яких проживають єпископ і кілька священиків.

В Одесі автомобіль зніс на парковці диспетчерську з людиною всередині

Як повідомлялося раніше, в Одесі неодноразово відбувалися конфлікти через події в храмі Різдва Христового Православної церкви України. Наприклад, у березні 2019 року група осіб кілька діб нікого не допускала в зазначений собор, зачинивши до нього двері. Повідомлялося, що конфлікт у соборі відбувається між настоятелем храму - єпископом Павлом і старшим священиком протоієреєм Віталієм Сеником, старший син якого Роман Сеник – депутат Одеської обласної ради ("Опозиційна платформа за життя").

Пізніше зазначалося, що вказаний депутат разом з братом і батьком-священиком побили парафіянина. В єпархії заявили, що Сенику, який раніше був настоятелем вказаного храму, заборонено в ньому богослужіння.