В Україні зафіксовано 59 підозр на коронавірус

Автор
В Україні зафіксовано 59 підозр на коронавірус

Центр громадського здоров’я України отримав 59 підозр на нову коронавірусну інфекцію.

Станом на 13 березня Центр громадського здоров’я України отримав 59 підозр на нову коронавірусну інфекцію. Про це йдеться в повідомленні на Facebook-сторінці ЦГЗ.

“Станом на 13 березня Центр громадського здоров’я України отримав 59 підозр на нову коронавірусну інфекцію. 59 підозр не означає, що протестовано лише 59 людей. З початку року вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України протестувала близько 500 зразків на нову коронавірусну інфекцію COVID-19”, — повідомили у центрі.

У ЦГЗ підкреслили, що підозра — це попередній діагноз, який ще не підтверджено клінічно та лабораторно. Підозру встановлюють лікарі лише у випадках, що чітко підпадають під критерії, затверджені МОЗ.

“Вірусологічна референс-лабораторія Центру громадського здоров’я України продовжує досліджувати не лише підозрілі випадки, а й контактних осіб. Тому, інформація про те, що в Україні протестовані лише люди, яким встановлено підозру, не відповідає дійсності”, — зазначають в центрі.

В Україні - перша смерть від коронавірусу

Нагадаємо, Центром громадського здоров’я України із початку року станом на 12 березня було отримано 46 підозр про коронавірусну інфекцію COVID-19, усі перевірено — лише один випадок підтверджено, решта 45 — негативні.