В одеській інфекційній лікарні перебуває 17 пацієнтів

Автор
В одеській інфекційній лікарні перебуває 17 пацієнтів

Лабораторний центр МОЗ в Одеській області зареєстрував 26 березня п'ятий позитивний результат дослідження на Covid-19.

У боксах Одеської інфекційної лікарні перебувають 17 пацієнтів, більшість очікують результатів ПЛР-тестувань на інфікування коронавірусом Covid-19 у режимі самоізоляції, їх стан задовільний. Про це розповіли в міському департаменті охорони здоров'я.

"Станом на 27 березня в боксованих відділеннях Одеської міської інфекційної лікарні перебувають 17 пацієнтів, причому один із них - із підтвердженим діагнозом "коронавірус Covid-19", стан його задовільний. Більшість очікують результатів ПЛР-тестування, перебуваючи у режимі самоізоляції", - зазначили в департаменті охорони здоров'я.

У мерії додали, що в інфекційній лікарні зараз є 11 апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ), персонал медустанови забезпечено необхідними засобами захисту. Зокрема, наявні 250 захисних костюмів, 127 тисяч медичних масок, 29 тисяч респіраторів, 530 пульсоксиметрів, вдосталь дезінфікуючих засобів.

На передову доставили модернізовані танки Т-80БВ

Усього в міських медустановах Одеси зараз є 67 апаратів ШВЛ, ще 72 апарати на балансі міських та районних лікарень області. Причому медапаратура протягом останніх днів надходить і від бізнес-структур, що працюють на Одещині.

Як повідомлялося, понад 50 жителів Одещини здали протягом останніх днів проби й очікують результатів ПЛР-тестувань на інфікування коронавірусом Covid-19. Такі дані оприлюднив 26 березня головний санітарний лікар Одеської області Віталій Гончаров, уточнивши, що в березні зареєстровано 78 людей з підозрою на коронавірус, але у 25 випадках уже знято підозру, оскільки ПЛР-дослідження дало негативний результат.

За даними Worldmeters, у світі заражено коронавірусом 549 147 осіб, з них 128 623 одужали і 24 863 померли. В Україні підтверджено 218 випадків Covid-19, з них 5 летальних, 5 людей одужали.