Житомирський міський голова перерахує свою травневу зарплату медикам

Автор
542
Житомирський міський голова перерахує свою травневу зарплату медикам

На Житомирщині лабораторно підтверджено 337 випадків COVID-19, з яких 7 летальних, а 5 хворих одужали.

Житомирський міський голова Сергій Сухомлин перерахує свою травневу зарплату анестезіологам, які допомагають хворим на коронавірус, а його заступники працюватимуть безплатно, щоб підтримати медпрацівників. Про це він повідомив у Facebook.

«Вирішив всю зарплатню за травень перерахувати бригаді анестезіологів КП «Житомирська міська лікарня №1», які працюють з найскладнішими пацієнтами», - написав Сухомлин.

Крім того, упродовж травня-червня за власний рахунок на два тижні підуть й інші працівники міської ради.

«У березні ми виділили 1 мільйон гривень на доплати лікарям, які працювали з хворими на COVID-19. З обіцяних державою коштів ми отримали тільки 180 тисяч. Через карантин місцевий бюджет недоотримує десятки мільйонів гривень. Боротьба з коронавірусом зараз з’їдає усі «запаси». Ситуація складна, потрібно економити», - наголосив мер обласного центру.

Ляшко каже, що знайшли рішення як виплатити частину боргу лікарям Тернопільщини

Найбільшими епіцентрами захворюваності в області є міста Житомир (113 хворих), Коростень (65), Бердичів (61) та Малин (27).

За даними ЦГЗ, станом на 9:00 25 квітня в Україні підтверджено 8 125 випадків COVID-19. Внаслідок ускладнень померла 201 людина, а 782 хворих вже одужали.