"Доктора Пі" засудили до 8 років ув’язнення

Читать на русском
Автор
"Доктора Пі" засудили до 8 років ув’язнення Новина оновлена 12 квітня 2023, 13:48

На вісім років позбавлення волі засудив Сихівський райсуд Львова Андрія Слюсарчука, відомого як "Доктор Пі".

Відповідний вирок суд виніс під час засідання у п’ятницю. Суд визнав обвинуваченого винним у 5 епізодах незаконної лікувальної діяльності, у 2 епізодах убивства з необережності – 52-річного О.Лозового та трирічного Данила Прокопчука з Тернопільської області. Також О.Слюсарчука визнано винним у використанні свідомо підроблених документів та 5 епізодах заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство).

Крім того, суд задовольнив частину цивільних позовів. О.Слюсарчука зобов’язали повернути кошти, які потерпілі заплатили йому за лікування — близько $40 тис. Також підсудний зобов’язаний виплатити сім’ї загиблого О.Лозового 70 тис. грн моральної компенсації, а ще чотирьом потерпілим – по 30 тис. грн кожному. Під час засідання О.Слюсарчук заявив журналістам, що оскаржує вирок, оскільки не вважає себе винним, а обвинувальний висновок, на його думку, "збудований на істерії".

Як повідомлялося, стосовно О.Слюсарчука львівська міліція порушила 2 кримінальні справи — за підозрою у шахрайстві та за підозрою у використанні підроблених документів. Кримінальні справи проти А.Слюсарчука були порушені після публікацій восени 2011 року у львівській газеті "Експрес", журналісти якої в низці публікацій доводили, що "Доктор Пі" не має медичної освіти, а дипломи про вищу освіту – фальшиві. Журналісти також заявили, що встановлені Слюсарчуком рекорди є шахрайством.

У квітні 2012 року з’явилася інформація, що у кримінальній справі А.Слюсарчука з’явилися нові, більш важкі статті: "навмисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть" та "незаконна лікарська діяльність". Надалі кваліфікація однієї з них була змінена на "вбивство з необережності".

[news id="1103492"]