ГПУ погодилася перекваліфікувати справу Чорновола

Читать на русском
Автор
ГПУ погодилася перекваліфікувати справу Чорновола Новина оновлена 22 березня 2024, 15:15

Генпрокуратура погодилася перекваліфікувати справу щодо загибелі політика В’ячеслава Чорновола, заявив його син Тарас Чорновіл.

У ГПУ погодилися перекваліфікувати справу В’ячеслава Чорновола на "замах на держдіяча". Таку заяву зробив син загиблого політика Тарас Чорновіл.

Як повідомив Тарас Чорновіл, про це він зміг домовитись на зустрічі з керівником Генпрокуратури. Чорновіл повідомив, що на зустрічі обговорили кілька ключових тем: розслідування справи про загибель В’ячеслава Чорновола, можливість контролю громадськості над веденням розслідування у справі Георгія Гонгадзе та Героїв Небесної Сотні, а також необхідність інформування журналістів про хід розслідування безпосередньо Генеральною прокуратурою.

Також, за словами Чорновола, може бути створена слідчо-оперативна група, до якої буде включено і представників Служби безпеки України. Раніше ЗМІ повідомляли, що близько 50 представників "Народного руху" пікетують Генпрокуратуру, щоб відомство взяло у своє провадження справу про загибель В’ячеслава Чорновола.

Нагадаємо, В’ячеслав Чорновіл загинув у ДТП на трасі Бориспіль-Золотоноша у березні 1999 року.