Президент наклав вето на закон про додаткове фінансування ПТУ

Читать на русском
Автор
Президент наклав вето на закон про додаткове фінансування ПТУ Новина оновлена 08 серпня 2023, 10:11

Закон повернутий із пропозиціями президента для повторного розгляду.

Президент України Петро Порошенко застосував право вето до ухваленого українським парламентом закону про внесення змін до закону "Про Державний бюджет України на 2016 рік" щодо джерела фінансування установ професійно-технічної освіти.

Згідно з інформацією на сайті Верховної Ради України, відповідний закон повернутий із пропозиціями президента для повторного розгляду.

Як повідомлялося, Верховна Рада на пропозицію Міністерства фінансів 4 лютого прийняла ухвалу про виділення з державного бюджету стабілізаційної дотації на загальну суму 500 млн грн обласним бюджетам для фінансування професійно-технічних навчальних закладів.

Таким чином, скасувавши передачу фінансування ПТУ виключно із місцевих бюджетів. Відповідний закон підтримали 297 народних депутатів у четвер.

Передбачається, що установи профтехосвіти фінансуватимуться за рахунок коштів обласного бюджету та бюджету обласних центрів, а також за рахунок освітніх субвенцій із державного бюджету. Крім того, Верховна Рада підтримала відповідні зміни до Бюджетного кодексу України.