"Доктор Пі" вийшов на волю

Читать на русском
Автор
"Доктор Пі" вийшов на волю Новина оновлена 12 квітня 2023, 13:49

Адвокат Андрія Слюсарчука заявив, що "Доктори Пі" випустили на волю.

Суд звільнив з-під варти Андрія Слюсарчука, відомого як "лікар Пі". Про це повідомив його адвокат Ярослав Зейкан.

"Нарешті Слюсарчук на волі", — написав Я.Зейкан на своїй сторінці у Фейсбук у п’ятницю. У прес-службі Львівської прокуратури їм підтвердили визволення Слюсарчука. Так, у четвер, 23 червня, Львівський апеляційний суд змінив йому запобіжний захід на час розслідування із утримання під вартою на особисте зобов’язання.

Як повідомлялося, 14 лютого 2014 року Сихівський районний суд м.Львова засудив Андрія Слюсарчука, відомого як "Доктор Пі", до 8 років позбавлення волі. Суд визнав обвинуваченого винним у 5 епізодах незаконної лікувальної діяльності, у 2 епізодах вбивства з необережності – 52-річного О.Лозового та трирічного Данила Прокопчука з Тернопільської області. Також О.Слюсарчука визнано винним у використанні свідомо підроблених документів та 5 епізодах заволодіння чужим майном шляхом обману та зловживання довірою (шахрайство).

Крім того, суд задовольнив частину цивільних позовів. О.Слюсарчука зобов’язали повернути кошти, які потерпілі заплатили йому за лікування — близько $40 тис. Кримінальні справи проти О.Слюсарчука було порушено після публікацій восени 2011 року у львівській газеті "Експрес", журналісти якої в низці публікацій доводили, що у "Доктора" немає медичної освіти, а дипломи про вищу освіту — фальшиві. Журналісти також заявили, що встановлені Слюсарчуком рекорди є шахрайством.

У квітні 2012 року з’явилася інформація, що у кримінальній справі А.Слюсарчука з’явилися нові, більш важкі статті: "навмисне тілесне ушкодження, що спричинило смерть" та "незаконна лікарська діяльність". Надалі кваліфікація однієї з них була змінена на "вбивство з необережності". 24 грудня 2015 року набув чинності так званий "закон Савченко", згідно з яким кожен день попереднього ув’язнення має бути зарахований як два дні основного покарання. За цим законом Слюсарчуку скостили термін. "Доктору Пі" залишилося відбути ще 1,5 роки, але він отримав право на умовно-дострокове звільнення. 24 березня 2016 року Вищий спецсуд ухвалив рішення повернути справу "Доктора Пі" О.Слюсарчука на повторне розслідування до апеляційної інстанції.