Зорепад Персеїди 2019: коли можна побачити астрономічне явище

Автор
Зорепад Персеїди 2019: коли можна побачити астрономічне явище

У серпні нас чекає одне з найкрасивіших астрономічних явищ - зорепади Персеїди.

Астрологи вважають, що цей зорепад Персеїди має величезну силу через свою високої інтенсивності. 

Що таке зорепад Персеїди

Те що часто називають зорепадом, насправді - метеорний потік. Щоліта Земля проходить крізь хвіст комети Свіфта-Туттля, що складається з пилу і частинок. Потрапляючи в атмосферу нашої планети, вони розжарюються і швидко згорають, залишаючи яскраві мелькають спалахи. Якщо дивитися з поверхні Землі, здається, що епіцентр "падаючих зірок" зосередився в районі сузір'я Персея, тому потік і назвали на честь героя грецьких міфів. 

Вони будуть активними практично весь серпень - починаючи з перших чисел і до 20 серпня. Пік зорепадом очікується в ніч з 12 на 13 серпня. Саме тоді можна побачити найбільше згорають в небі метеорів.

Коли можна побачити зорепад Персеїди 

Їх очікується близько 120 на годину, або 2 в хвилину, що досить багато. Починати милуватися зорепад коштує десь з 10 години вечора. Найбільш видовищними вони будуть між двома ночі і четвертою ранку. Щоб побачити зорепад чітко, варто поїхати на природу, подалі від вогнів міста. 

Астрологи вважають, що цей зорепад Персеїди має величезну силу через свою високої інтенсивності. Тому сміливо загадувати бажання, коли побачите падаючий метеор.