Мусульмани всього світу святкують Курбан-Байрам 2019

Автор
Мусульмани всього світу святкують Курбан-Байрам 2019

Мусульмани світу сьогодні зустрічають своє головне свято - Курбан-Байрам

Один з двох головних свят мусульман - Курбан-Байрам - відзначають сьогодні. Свято починається через 70 днів після закінчення посту Ураза-байрам (10-го числа місяця Зуль-хіджжа, що є 12-м місяцем мусульманського місячного календаря) в день закінчення Хаджу (паломництва в Мекку) і триває три-чотири дні.

У ці дні в долині Міна, що біля Мекки, паломники приносять в жертву тварин (курбан) в пам'ять про те, як за біблійним переказом пророк Авраам (у мусульман Ібрагім), хотів принести в жертву Богу свого сина Ісаака (у мусульман Ісмаїла). Але Бог послав архангела Гавриїла (Джабраїла) з баранчиком і врятував Аврааму сина. Те ж роблять віруючі всього мусульманського світу.

В ритуал свята входить особлива молитва, під час якої кожен мусульманин зобов'язаний зарізати вівцю, корову чи верблюда, до того ж кров тварини обов'язково повинна окропити землю, а не камінь або асфальт, що також є даниною родючості землі.

Муфтій Ісмагілов вже привітав мусульман України зі святом Курбан-Байрам.

Зеленський про Курбан-Байрам: Це велике свято приносить відчуття примирення

А на сайті УММА повідомили час для проведення молитви, відзначивши, що "святкова молитва" читається один раз, усіма разом. Якщо ви не встигнете, то не зможете прочитати її окремо ":

Отже, молитва проводиться в зазначений час в наступних містах - Київ - о 8:00, Біла Церква - 8:30, Вінниця - 8:30, Дніпро - о 8:00, Дрогобич - о 8:00, Запоріжжя - о 8:00, Івано Франківськ - 7:30, Кам'янське - о 8:00, Львів - 7:30, Луцьк - о 8:00, Новолексіівка - 7:00, Одеса - о 8:00, Рівне - 7:45, Сєвєродонецьк - о 8:00, Суми - о 8:00, Ужгород - 8:30 Харків - о 8:00, Хмельницький - 7:30, Чернівці - 8:00.