У САП назвали підстави для затримання Гладковського

Автор
У САП назвали підстави для затримання Гладковського

Вищий антикорупційний суд продовжив обрання запобіжного заходу колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.

Підставою для затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського стала інформація про те, що вчиняються дії, спрямовані на його ухилення від кримінальної відповідальності. Про це журналістам сказав прокурор САП Юрій Олефір.

"Підставою для затримання,.. переважна кількість доказів вже була здобута. Фактично закінчувалась стадія проведення відповідних економічних досліджень та встановлення суми можливих збитків. Як раз на цій стадії до нас надійшла відповідна офіційна інформація уповноваженого державного правоохоронного органу про те, що вчиняються дії, направлені на ухилення від кримінальної відповідальності", - сказав він.

Відповідаючи на запитання щодо фабули справи, він повідомив, що було державне оборонне замовлення, яке передбачало певні вимоги до автомобільного транспорту, яким на той час, згідно з вимогами Міноборони, не відповідав автомобільний транспорт компаній, які входять до складу корпорації "Богдан".

"В подальшому, з метою усунення цієї перешкоди, паном Гладковським були вчинені дії, зафіксовані у відповідному протоколі, що був долучений і досліджений під час судового розгляду, внаслідок яких вони були включені", - додав Олефір.

Зазначимо, сьогодні Вищий антикорупційний суд продовжив обрання запобіжного заходу колишньому першому заступнику секретаря РНБО Олегу Гладковському.

Нагадаємо, 17 жовтня НАБУ повідомило про затримання колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського за підозрою у зловживанні службовим становищем.

18 жовтня детективами НАБУ повідомлено йому про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем) та ст. 366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України. Арокурори клопочуть про обрання Гладковському запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у 100 млн грн.

ВАКС почав обрання запобіжного заходу Гладковському ще 18 жовтня, утім у ніч на суботу оголосив перерву до 12 години 19 жовтня.