НАБУ вимагає притягнути Гладковського до відповідальності за неприбуття на допит у липні

Автор
НАБУ вимагає притягнути Гладковського до відповідальності за неприбуття на допит у липні

Адвокат заявляє, що обвинувачення проти його клієнта, колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського є надуманими і черговим свідченням політично вмотивованого переслідування.

Національне антикорупційне бюро вимагає притягнути колишнього першого заступника секретаря РНБО, президента корпорації "Богдан" Олега Гладковського до відповідальності за неприбуття на допит 19 липня.

Про це заявив адвокат Гладковського Руслан Волинець, повідомляється на сайті корпорації "Богдан".

"Нова надумана справа проти Гладковського про нібито неявку на допит до слідчого НАБУ у липні поточного року – чергове свідчення політично вмотивованого переслідування його", - вважає адвокат.

Він повідомив, що НАБУ звернулось до суду з вимогою притягнути Гладковського до відповідальності за неприбуття на виклик детективів на підставі статті 139 КПК України (наслідки неприбуття на виклик).

"Звинувачення проти Гладковського надумані, оскільки детективи НАБУ були попереджені у встановлені законом порядку та терміни про причини неможливості прибуття у визначений ними день та час", - стверджує Волинець.

Адвокат зауважив, що того дня – 19 липня - факт неможливості прибуття до слідчого, окрім юридичних каналів, широко транслювався усіма засобами масової інформації для уникнення будь-яких інсинуацій та маніпуляцій.

Адвокат додав, що липнева поїздка Гладковського за кордон була запланована ним ще у травні поточного року, а не за день до допиту, про що свідчить час придбання квитків на літак.

За словами Волинця, судове засідання відбудеться у понеділок, 28 жовтня, о 9.30 у Вищому антикорупційному суді України.

У прес-службі НАБУ цю заяву не коментували.

Як повідомляв УНАІН, 17 жовтня Гладковського затримали співробітники НАБУ біля ресторану поблизу Бориспільської траси після того, як він намагався залишити територію Україну через аеропорт "Бориспіль", але його не пропустили прикордонники.

18 жовтня у САП заявили, що екс-посадовцю повідомлено про підозру у вчинені злочинів, передбачених ч.2 ст. 364 (зловживання владою та службовим становищем) та ст.366-1 (декларування недостовірної інформації) Кримінального кодексу України.

За даними слідчих, внаслідок діяльності Гладковського державі було завдано понад 10,62 млн грн збитків. Крім того, як заявили у САП, Гладковський не задекларував доходи дружини, отримані нею від здачі в оренду елітної нерухомості в центрі столиці.

Прокурори САП просили ВАКС взяти Гладковського під варту з альтернативою внесення застави у 100 млн грн, однак суд постановив обрати екс-посадовцю запобіжний захід у вигляді арешту з альтернативою застави у 10,6 млн грн.

21 жовтня за Гладковського було внесено заставу, і він вийшов із СІЗО.

25 жовтня САП подала до Апеляційної палати ВАКС скаргу, в якій просить збільшити до 100 млн грн розмір застави, призначений Гладковському.