Експерти МАУ повернулися в Україну з Ірану

Автор
Експерти МАУ повернулися в Україну з Ірану

Фахівці авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України" (МАУ), які розслідували катастрофу українського літака Boeing 737-800 в Ірані, повернулися в Україну.

Про це повідомив президент МАУ Євгеній Дихне у Facebook.

"Сьогодні вранці в аеропорту "Бориспіль" зустріли колег, які брали участь у розслідуванні трагедії PS752 в Ірані", - написав Дихне.

За його словами, після прильоту експерти Андрій Василенко, Владислав Петренко та Андрій Фомічов одразу пішли на перший поверх терміналу D, вшанувати пам'ять загиблих.

Як повідомлялося, вранці 8 січня після вильоту з тегеранського аеропорту ім.Імама Хомейні зазнав аварії літак "Міжнародних авіаліній України". На його борту перебувало 176 осіб, всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ятеро членів екіпажу. Пасажирами авіалайнера також були громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, ФРН і Великої Британії.

Спочатку іранська сторона стверджувала, що аварія сталася через технічну проблему літака. Однак пізніше, 11 січня, Іран заявив, що український пасажирський авіалайнер був випадково збитий військовими.

Японію атакували зливи та повені: є загиблі та зниклі безвісти

9 січня група українських фахівців вирушила до Ірану для розслідування авіакатастрофи. До її складу увійшли представники Держслужби з надзвичайних ситуацій, Міноборони, МЗС, МВС, СБУ, РНБО, Державної авіаційної служби, Нацбюро з розслідування авіаційних подій та інцидентів з цивільними повітряними суднами та МАУ.

Рятувальники ДСНС 14 січня повернулися додому.