Deutsche Bahn не управлятиме "Укрзалізницею"

Автор
Deutsche Bahn не управлятиме "Укрзалізницею"

Національний німецький оператор Deutsche Bahn консультуватиме АТ "Укрзалізниця", а не управлятиме ним.

Національний німецький оператор залізничних перевезень Deutsche Bahn консультуватиме АТ "Укрзалізниця", а не управлятиме ним, повідомила німецька компанія, відповідаючи на запит телерадіокомпанії Deutsche Welle.

"DB Engineering & Consulting - консалтингова компанія у складі Deutsche Bahn, що працює над проектами у сферах інфраструктури, мобільності і транспорту, консультуватиме і підтримуватиме "Укрзалізницю" в підприємницьких і технічних питаннях", - йдеться у відповіді німецької компанії, яку наводить DW.

Саме про це, за інформацією Deutsche Bahn, йдеться в "попередній угоді", підписаній 22 січня в Давосі.

Разумков пояснив, чому не поїхав у Давос

Раніше прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив про намір України віддати національному оператору залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG в управління АТ "Укрзалізниця" на десять років.

Міністерство інфраструктури України і національний оператор залізниць Німеччини Deutsche Bahn AG у швейцарському Давосі 22 січня підписали меморандум про взаєморозуміння для подальшої співпраці в транспортній галузі та розвитку АТ "Укрзалізниця". Як наголосив Гончарук, меморандум - "не про приватизацію і не про концесію, але про стратегічне партнерство". Він також сказав, що країні потрібна така допомога для поліпшення ситуації на залізниці та реалізації її логістичного потенціалу.

Разумков: Рада встигне завершити реформу децентралізації до місцевих виборів

Водночас, говорячи про меморандум, у своєму акаунті у Twitter Гончарук написав, що німецькі фахівці реформуватимуть управлінські механізми "Укрзалізниці", а Україна повністю зберігає за собою контроль над підприємством.

Згідно з текстом меморандуму, сторони вивчатимуть можливості створення стратегічного партнерства між "Укрзалізницею" і DB, проте остаточні умови такої співпраці поки що не визначено.

Окрім цього, Мінінфраструктури та DB сприятимуть взаємному опрацюванню пропозицій щодо розвитку залізничної мережі та рухомого складу з урахуванням сучасних стандартів екологічності та інноваційності транспорту.