Влада України виступає за розвиток кримськотатарської культури

Автор
Влада України виступає за розвиток кримськотатарської культури

Влада України виступає за розвиток кримськотатарської культури та телевізійного мовлення.

Підтримка кримськотатарського народу як корінного народу України є для держави одним з найважливіших пріоритетів, зокрема це стосується розвитку та підтримки кримськотатарського телевізійного мовлення.

Про це міністр культури, молоді та спорту Володимир Бородянський написав у своєму Тelegram-каналі.

"Зазначимо, що поточний обсяг державної підтримки для кримськотатарського телевізійного мовлення, передбачений державним бюджетом на 2020 рік, становить 50 мільйонів гривень. Ми розпочинаємо консультації з народним депутатом України, лідером кримськотатарського народу Мустафою Джемілєвим та представниками Меджлісу кримськотатарського народу стосовно пріоритетних напрямів надання державної фінансової підтримки", - зазначив міністр.

Уряд планує оприлюднити інформацію про офіційні доходи українців

За його словами, у рамках Українського культурного фонду планується запуск програми, що буде спрямована на підтримку та розвиток кримськотатарської культури. Також опрацьовується питання запуску онлайн-платформи для вивчення кримськотатарської мови.

Окрім того, запевнив урядовець, незмінною залишається підтримка з боку Міністерства культури, молоді та спорту діяльності Державного підприємства «Кримський дім».