"Укрпошта" не вводила обмеження щодо прийому відправлень із Китаю

Автор
"Укрпошта" не вводила обмеження щодо прийому відправлень із Китаю

Немає доказів ризику поширення коронавірусу через товари.

"Укрпошта" до сьогодні не вводила обмеження щодо прийому відправлень із Китаю, повідомив гендиректор "Укрпошти" Ігор Смілянський у понеділок.

"Наразі жодні обмеження не плануються. Ми як члени Всесвітнього поштового союзу, безумовно, перебуваємо в контакті з колегами з інших країн, проте за статусом на сьогодні, з урахуванням того, як поширюється захворювання (повітряно-крапельним шляхом - ІФ), пересилання відправлення за 7-10 днів не дає навіть у теорії вірусу передаватися. Тож підстав для обмежень немає", - зазначив він. 

У компанії наголошують, що Всесвітня організація охорони здоров'я поки що не вводить жодних заборон для переміщення товарів через кордони і міжнародної торгівлі.

ВООЗ дала поради, як вберегтися від коронавірусу (інфографіка)

"Укрпошта" стежить за ситуацією і перебуває на постійному зв'язку з Міністерством охорони здоров'я України та нашими партнерами в Китаї. Жодних доказів, що свідчать про ризик поширення коронавірусу через товари, поки що не зафіксовано", - зазначено в офіційній заяві на сайті компанії.

Як повідомлялося, Міністерство охорони здоров'я України оголосило, що з неділі, 26 січня, в міжнародному аеропорту "Бориспіль" (Київ) розпочався температурний скринінг пасажирів на прямих авіарейсах із Китаю, підготовлено фахівців та обладнання.