Майже половина українців готові терпіти матеріальні труднощі заради реформ

Автор
Майже половина українців готові терпіти матеріальні труднощі заради реформ

Опитали 2018 респондентів віком від 18 років. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Серед українців зросла готовність терпіти певні матеріальні труднощі заради успіху реформ в Україні.

Про це сказала директорка Фонду “Демократичні ініціативи” імені Ілька Кучеріва Ірина Бекешкіна, презентуючи в Укрінформі результати опитування “Реформи в Україні: громадська думка населення”.

“Дуже позитивним є те, що зросла готовність українців терпіти певні матеріальні труднощі заради реформ. У 2018 році таких було 32%, зараз майже 50%”, - сказала Бекешкіна.

Так, за результатом опитування, лише 14% готові терпіти стільки, скільки треба буде (у 2018 році таких було 9%), натомість 35% готові потерпіти, але не більше року (24% у 2018 році.).

Водночас, згідно з результатами опитування, 25% респондентів не готові терпіти труднощі, бо не вірять у реформи, а 21% не готові терпіти, бо їхнє матеріальне становище вже зараз нестерпне.

Понад 4,3 мільйона українців оформили ID-картки 

Загальнонаціональне дослідження проведено Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 6 по 11 грудня 2019 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей.

Фінансування опитування здійснене в рамках проєкту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.