У пасажирів рейсу, який прибуде з Китаю до Києва, ознаки ГРВІ відсутні

Автор
У пасажирів рейсу, який прибуде з Китаю до Києва, ознаки ГРВІ відсутні

Скарги на самопочуття у пасажирів рейсу, який прибуде з Китаю, відсутні.

У пасажирів авіарейсу з Саньї (Китай), який у вівторок має прибути в аеропорт "Бориспіль" (Київ), будь-яких скарг на самопочуття немає, повідомив в.о. генерального директора Центру громадського здоров'я (ЦГЗ) України Ігор Кузін на прес-конференції в Києві у вівторок.

За його словами, зазначений рейс - останній запланований із Китаю.

"За нашою інформацією, це останній рейс, який був запланований. У нас є інформація про те, що в жодного з пасажирів ознак ГРВІ немає", - сказав Кузін.

МОЗ надало офіційну статистику щодо поширення коронавірусу у світі

Він також повідомив, що на проведеній у понеділок нараді на рівні Мінінфраструктури вирішено здійснювати евакуацію до кінця поточного тижня.

"Через канали МЗС і консульство в Китаї відбувається збір інформації щодо осіб, які хочуть залишити країну. Цього тижня процес завершиться. Наразі немає інформації про те, хто перевозитиме, однак цю можливість було запропоновано всім перевізникам, які прибули на нараду", - сказав він. 

"Майже 12 пацієнтів, які раніше прибули з Саньї, звернулися до своїх лікарів, але в жодному випадку вірус не підтвердився", - додав Кузін.

За його словами, у вівторок запрацювала "гаряча лінія" для лікарів, у яких є запитання щодо поширення коронавірусної інфекції.

Як повідомив Кузін, згідно із затвердженим Кабміном у понеділок розпорядженням "Про заходи запобігання занесенню та поширенню на території України інфекційних хвороб, спричинених новим коронавірусів", на випадок звернення будь-якої особи з ознаками ГРВІ на пунктах пропуску через державний кордон України будуть передбачені резервні ізолятори, буде вжито додаткових заходів дезінфекції в місцях великого скупчення людей, зокрема в торговельних центрах, кінотеатрах тощо.