Києві на прийомі в лікаря померла 2-річна дитина

Автор
Києві на прийомі в лікаря померла 2-річна дитина

Серце дитини перестало битися на руках у батька. Її намагалися реанімувати, але марно.

У Києві батьки звинувачують медиків у смерті свого 2-річного сина. Хлопчика не стало просто під час проведення гастроскопії.

Мати загиблого Максима згадує, що ще у вівторок увечері син грав зі старшою сестрою, йдеться у сюжеті ТСН.

"Вони стрибали на ліжку. У руках в нього була лялька, від якої відірвав ногу. Він цю ногу гриз й, коли зістрибнув з ліжка на подушки, мабуть, поперхнувся ногою", - каже мама хлопчика Олена Мигович.

УДО заперечує причетність "прослушки" Гончарука

Батьки одразу перевірили горло. Батько перевернув хлопчика вгору ногами. Начебто все було нормально, але трохи пізніше дитину почало нудити.

Через годину його знову знудило. Батьки викликали швидку, й Максима госпіталізували в дитячу лікарню на вулиці Богатирській у столиці. Там зробили рентген, взяли аналізи й на ранок призначили гастроскопію.

Саме ця процедура стала фатальною для дитини. Після першої процедури лікар сказав, що нічого не бачить, а тому її треба повторити. Дитина кричала та плакала. Спочатку сина тримала матір, а потім батько. "Потім вставив вдруге. Він, коли діставав зонд і шайбу, то пішла кров. Розпухла шия, посинів", - каже батько загиблого Юрій Мигович.

Максимове серце перестало битися на руках у батька. Його намагалися реанімувати, але марно.

Результат показав, що смерть дитини настала через розрив глотки та стравоходу. Завідувач хірургічного відділення лікарні на Богатирській коментувати висновок бюро експертиз відмовляється. "У нас немає висновку. Нам не надіслали, вибачте, будь ласка. Я думаю, що оцінку дадуть компетентні органи. Зондування було призначено, тому що було кровотеча", - говорить Світлана Брагинська.

Адвокат каже, якщо лікарську помилку все-таки доведуть, то медику, який зробив зондування, може загрожувати до п'яти років в'язниці.

Нагадаємо, 6 лютого стало відомо, що у Дніпрі від пневмонії помер чоловік.