Україна збільшила виробництво замороженої морської риби на 19%
- Автор
![Україна збільшила виробництво замороженої морської риби на 19%](https://telegraf.com.ua/static/storage/thumbs/428x240/9/f1/48b7668c-1121c94e5fd2a3cf181b78e9f258bf19.jpg?v=0131_1)
За минулий рік в Україні також зросло виробництво свіжого рибного філе та консервів.
Виробництво замороженої морської риби (нерозібраної) в Україні у 2019 році збільшилося на 19% у порівнянні з 2018 роком – до 10,35 тисячі тонн.
Про це повідомляє прес-служба Державного агентства рибного господарства.
Крім того, за підсумками минулого року Україна збільшила виробництво свіжого рибного філе і м'яса риб на 35% - до 3,45 тисячі тонн, рибного філе в'яленого, солоного або у розсолі - на 52% - до 1,59 тисячі тонн, оселедця солоної на 2% - до 3,5 тисячі тонн, філе рибного мороженого - на 7% - до 293 тонн, копченого лосося - на 24% - до 627 тонн, готових продуктів з оселедця - на 13,4% - до 3,27 тисячі тонн, готових продуктів і консервів з іншої риби - на 15% - до 14,25 тисячі тонн.
Також повідомляється, що в Україні у 2019 році вироблено сушеної та в'яленої риби 3,8 тисячі тонн, ікри - 3,58 тисячі тонн.
Як повідомлялося, промисловий вилов риби та біоресурсів у водоймах України в 2019 році збільшився на 2,2% – до 51 тисячі тонн.