Два місяці під вартою: суд обрав запобіжний захід харківському патрульному

Автор
Два місяці під вартою: суд обрав запобіжний захід харківському патрульному

Під час переслідування автомобіля Subaru Forester, за кермом якого ймовірно перебував п'яний водій, патрульний відкрив вогонь і важко поранив пасажира машини.

Жовтневий райсуд Полтави обрав запобіжний захід командиру роти управління патрульної поліції в Харківській області, який під час переслідування автомобіля Subaru Forester, за кермом якого ймовірно перебував п'яний водій і важко поранив пасажира машини.

"За клопотанням прокуратури Харківської області Жовтневий районний суд Полтави обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою без права внесення застави", - повідомляє прес-служба прокуратури в Харківській області. 

Як повідомлялося, в ніч на 13 лютого екіпажу патрульних поліцейських від громадян надійшла інформація про те, що троє чоловіків розпивають алкогольні напої і мають намір їхати на автомобілі Subaru. Співробітники патрульної поліції, які виїхали на місце, знайшли цих людей і авто, але водій Subaru спробував втекти від правоохоронців. Він не реагував на їхні вимоги зупинитися. Почалося переслідування. У полі біля с. Хроли авто патрульних застрягло. Старший лейтенант поліції спробував зупинити Subaru і 3 рази вистрілив в нього. В результаті, пасажир автомобіля отримав два проникаючі поранення в спину і поперек з розривом правої легені.

У Києві спецпризначенці стріляли по колесах, щоб зупинити водія-втікача (Фото)

За даним фактом було розпочато кримінальне провадження за ч.3 ст.365 КК України.

Крім того, перевіряється інформація про те, що водій переслідуваного авто направив машину на командира роти і наїхав на нього, через що той і почав стріляти. За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу) КК України.