ФСБ затримали "учасника кримськотатарського батальйону"

Автор
ФСБ затримали "учасника кримськотатарського батальйону"

Підтвердження цієї інформації з інших незалежних джерел немає. Ім'я та прізвище затриманого не повідомляється.

Співробітники російської ФСБ стверджують, що затримали в анексованому Криму жителя Чорноморського району, підозрюваного "в участі у незаконному збройному формуванні батальйоні імені Н. Челебіджихана".

Інформацію про це кримським і російським ЗМІ у понеділок, 17 лютого, повідомили у пресслужбі російського відомства, інформує Крим.Реалії. 

У російській спецслужбі також стверджують, що підозрюваний влітку 2016 року виїхав на материкову Україну, де вступив до лав згаданого батальйону.

За інформацією ФСБ, відносно чоловіка порушено кримінальну справу за ч. 2 ст. 208 Кримінального кодексу Росії (участь у збройному формуванні). 

Стали відомі імена рибалок, яких ФСБ затримала в Азовському морі (Фото)

"Наразі підозрюваного затримали. Рішенням суду йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", – йдеться у повідомленні відомства, яке цитує російське агентство ТАСС.

Підтвердження цієї інформації з інших незалежних джерел немає. Ім'я та прізвище затриманого не повідомляється.

Видання нагадує, що підконтрольний Росії Ленінський районний суд Криму в січні 2019 року виніс вирок 24-річному жителю Криму Февзі Саганджі, якого визнали "винним в участі у діяльності незаконного збройного формування на території України".

Українських рибаків "суд" у Криму відправив під арешт за незаконний вилов риби

Дискусія про створення кримськотатарського батальйону в складі структури правоохоронних органів України триває з 2016 року.

У Національній гвардії України, що входить в систему Міністерства внутрішніх справ України, зазначали, що заяви про створення в їхній структурі "кримськотатарського батальйону", залишаються поки на рівні заяв, які не закріплені законодавчо. 

Голова громадської організації "Аскер" Ленур Іслямов закликав надати створюваному "кримськотатарському батальйону" імені Номана Челебіджихана номер військової частини.