Конституційний суд визнав неконституційною ліквідацію Верховного суду

Автор
Конституційний суд визнав неконституційною ліквідацію Верховного суду

Конституційний суд визнав невідповідними Конституції України положення пунктів 7, 14 і 25 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" закону №1402".

Конституційний суд (КС) України визнав неконституційною ліквідацію Верховного Суду України в контексті судової реформи 2016 року, визначивши, що зміна назви установи не передбачає припинення діяльності та ліквідації Верховного Суду України.

"...Конституційний суд визнав невідповідними Конституції України положення пунктів 7 ("і ліквідуються" в частині Верховного Суду України), 14 ("судді Верховного Суду України") і 25 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" закону №1402", - ідеться в прес-релізі, оприлюдненому в середу на сайті КС.

Як повідомялося раніше, Конституційний суд ухвалив рішення у справі за поданням Верховного суду України щодо окремих пунктів закону "Про судоустрій і статус суддів" та оприлюднить його на своєму сайті в середу, 19 лютого.

Конституційний суд ухвалив зміни в законі "Про судоустрій і статус суддів"

Про це інформує пресслужба суду.

"КСУ на пленарному засіданні ухвалив рішення у справі за конституційним поданням Верховного суду України щодо відповідності Конституції України (конституційності) окремих положень пунктів 4, 7, 8, 9, 11, 13, 14, 17, 20, 22, 23, 25 розділу XII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про судоустрій і статус суддів", - йдеться у повідомленні.