Політв’язень Стогній вже в Києві: йому організовують меддопомогу

Автор
Політв’язень Стогній вже в Києві: йому організовують меддопомогу

Омбудсмен заявила, що Стогній вже перебуває у Києві.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що сприятиме наданню необхідної лікарської допомоги звільненому після відбування строку в російській колонії фігуранту "справи українських диверсантів", українському політв'язню Олексію Стогнію.

Як повідомила омбудсмен у соціальній мережі Facebook, Стогній вже перебуває у Києві.

"Всі ці роки наш громадянин утримувався у нестерпних умовах місць несвободи країни-окупанта, що сильно позначилося на стані його здоров'я. Терміново вживатиму відповідних заходів щодо проведення висококваліфікованого медичного обстеження та наданню необхідної лікарської допомоги Олексію", - наголосила Денісова. 

Український політв'язень Семена прибув з Криму до Києва

Також омбудсмен підкреслила, що в межах своїх повноважень, вона щоденно проводить необхідну роботу для якнайшвидшого повернення 115 громадян України, які досі незаконно утримуються країною-агресором РФ.

"Закликаю представників міжнародних правозахисних організацій та дипломатичний корпус використовувати усі важелі впливу, аби забезпечити дотримання основоположних прав і свобод громадян України, які досі є бранцями Кремля", - заявила Денісова.

Як повідомлялося раніше, сьогодні, 19 лютого, Стогній повернувся додому після відбування строку в російській колонії.

17 липня 2017 року підконтрольний Кремлю "Київський районний суд Сімферополя" засудив Стогнія до 3 років і 6 місяців позбавлення волі. Севастопольця засудили за ч.1 ст. 222 КК РФ (Незаконні придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння зброї, її основних частин, боєприпасів) і ч.1 ст. 223 КК РФ (Незаконні виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї та боєприпасів).