Евакуація українців з Китаю: В МОЗ заявляють про успішну операцію

Автор
Евакуація українців з Китаю: В МОЗ заявляють про успішну операцію

В МОЗ відзвітували про успішне завершення операції з евакуації громадян України з Китаю.

Медцентр Нацгвардії "Нові Санжари", визначений як місце обсервації для прибулих з Китаю, пройшов перевірку епідеміологів і не становить жодної загрози ні для самих обсервованих, ні для оточуючих.

На цьому наголошує Міністерство охорони здоров'я.

"Наша мета — безпека людей. Як наших співгромадян, що прилетіли з Китаю, так і всіх жителів України загалом. Тому ми дотримуємося всіх міжнародних вимог ВООЗ і запевняємо, що жодної загрози для перебуваючих в обсервації та оточуючих об'єкт не становить. Він пройшов перевірку епідеміологів і відповідає всім вимогам", - заявили у МОЗ.

У відомстві наголосили, що жодного випадку хвороби, спричиненої коронавірусом, в Україні не зареєстровано, та закликали громадян "зберігати спокій та не піддаватися штучній паніці".

Через ситуацію в Нових Санжарах Полтавська облрада збереться на позачергову сесію

"Евакуація відбулася успішно. Усі пасажири, члени екіпажу та супроводжуючі особи почуваються добре. Жодних симптомів гострих респіраторних інфекцій не мають", - заявили у МОЗ.

Там знову наголосили, що перед вильотом із Китаю всі пасажири пройшли обов’язковий огляд китайськими медиками. Перед заходом на борт усіх вдруге перевірили українські лікарі.

"Вжито всіх можливих заходів з дотримання безпеки пасажирів, членів екіпажу та працівників аеропорту. Борт розміщено на окремій ізольованій стоянці. Всі процедури (паспортний контроль, митні формальності) виконані біля трапа літака", - запевнили у міністерстві.

Тепер 45 українців та 27 іноземних громадян, екіпаж літака та супроводжуючі особи будуть доправлені спецтранспортом ДСНС у супроводі та під охороною поліції на територію медцентру "Нові Санжари" у Полтавській області. Обсервація триватиме 14 днів. На локації 24/7 перебувають лікарі, забезпечені усім необхідним та готові надати необхідну допомогу, запевнили у МОЗ.

Як повідомлялось раніше, 20 лютого в Україну прибув літак із українцями та іноземцями, яких Україна вивозить із КНР за домовленістю з їхніми державами. Серед пасажирів - громадяни Аргентини, Еквадору, Домініканської Республіки, Сальвадору, Коста-Рики, Чорногорії, Панами та Ізраїлю.

Евакуйовані українці й іноземці зійшли з борту в Харкові

Мешканці селища Нові Санжари і довколишніх населених пунктів з ночі перекривають дороги, протестуючи проти розміщення евакуйованих з Китаю. Сьогодні вранці між протестувальниками і поліцією сталися сутички.

За останніми даними, станом на 20 лютого від коронавірусу померли 2128 людей. Кількість випадків зараження коронавірусом на материковому Китаї досягла 75 727 осіб, 16 526 осіб вилікувалися і виписані з лікарень.