МВС затримала учасника заворушень у Нових Санжарах

Автор
МВС затримала учасника заворушень у Нових Санжарах

Чоловікові інкримінують ст.345 КК України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

У суботу, 22 лютого, суд розгляне запобіжний захід для затриманого поліцією учасника заворушень у Нових Санжарах.

"Сьогодні для нього суд обере запобіжний захід, і ми наполягаємо, щоб цим запобіжним заходом було тримання під вартою", - заявив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко під час брифінгу в Нових Санжарах в суботу.

Він уточнив, що чоловікові інкримінують ст.345 КК України (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

В Україні почали виробляти тести на коронавірус

Стосовно участі в заворушеннях приїжджих з інших регіонів України, Варченко заявив, що поліція продовжує розслідування. Він уточнив, що під час слідчих заходів було отримано дані про те, що деякі очевидці заявили про присутність приїжджих під час заворушень. Наразі ця інформація перевіряється.

"Національна поліція України здійснює комплекс заходів для того, щоб встановити, хто саме був під час цих масових заворушень і яка роль кожного. Ми фізично встановлюємо кожну людину, яка брала участь в різних якостях – хтось підбурював, хтось безпосередньо здійснював якісь дії, що мають ознаки кримінального злочину. І, відповідно, ми розуміємо, що після встановлення всіх осіб можна буде говорити, звідки ці люди", - заявив Варченко. 

Радник глави МВС також не виключив, що правоохоронці вживатимуть відповідні передбачені законом заходи також щодо осіб, які провокували населення до насильницьких протестів проти евакуйованих, зокрема і в інших областях України.

Зеленський відправив секретаря РНБО Данілова у Нові Санжари

Як повідомлялося, з китайського Уханя було евакуйовано 45 українців, серед яких сім'я з 8-річним сином, молода пара, 20-річні студенти, а також 27 іноземців.

20 лютого стало відомо, що евакуйованих з Китаю розмістять в медичному центрі Національної гвардії України "Нові Санжари" в Полтавській області.

Місцеві жителі протестували проти такого рішення. Проїзду автоколони намагалися перешкодити. 24 найагресивніших громадян доставили в територіальні відділи Нацполіції. Згодом 23 затриманих відпустили додому. Ще один затриманий, який п'яним сів за кермо автомобіля "Нива" і наїхав на стрій нацгвардійців, залишився під вартою.