Рішення залишитися Скалецької з евакуйованими узгоджувалося з Президентом

Автор
Рішення залишитися Скалецької з евакуйованими узгоджувалося з Президентом

Вона заявила, що ставиться критично до шоу і "навіть зайве включення в ефір, демонстрація того, як я живу, відволікає від реального процесу".

Рішення міністра охорони здоров'я України Зоряни Скалецької залишитися в медцентрі у Нових Санжарах, де проходять обсервацію громадяни, евакуйовані з міста Ухань (Китай), було узгоджено з Президентом Володимиром Зеленським. Про це розповіла міністр охорони здоров'я Зоряна Скалецька в інтерв'ю Deutsch Welle.

"Це була ідея (залишитися в Нових Санжарах - ред.), скоріше не робоча, а творча. Але через деякий час вона перестала бути просто ідеєю, а трансформувалася в рішення... Ідея виходила від нас. А всі питання, пов'язані з подальшим її втіленням, ми, звичайно, узгоджували спочатку з Прем'єром, а потім і з Президентом", - сказала Скалецька.

"Для мене реальний процес - це контакти сьогодні з заступниками по Skype і телефонні розмови, які теж мали місце. Тому, з точки зору місця перебування, звичайно, комфортніше було б перебувати в Києві - у плані зустрічей, нарад і контактів. Але ми можемо обходитися Skype і телефоном", - заявила міністр.

Також вона підкреслила, що "ідея була показати людям впевненість у наших діях".

Данілов: Компенсація українцям буде гідна

"Я думаю, що це приклад для тих, хто тут знаходиться. Це буде для них певним показником того, що про них думають, піклуються і роблять усе необхідне, якщо навіть я довіряю цим заходам і засобам. Зараз існують труднощі організаційного порядку з моїми візитами до евакуйованих", - акцентувала керівник міністерства.

Вона розповіла, що евакуйовані розміщені на другому і третьому поверхах будівлі. А міністр на четвертому поверсі.

"Епідеміологи суворо ставляться до питання контактів, і щоразу повинні бути враховані всі правила і процедури", - підкреслила Скалецька.