Доброта людини говорить про її високий рівень IQ

Автор
647
Доброта людини говорить про її високий рівень IQ

Чомусь вважається, що ця якість притаманна наївним людям, але вчені довели зворотне. Для доброти потрібен розвинутий інтелект.

Доброта — це здатність думати не тільки про власну вигоду і комфорт, а помічати і думати про проблеми інших. Потрібно провести аналіз, придумати, які дії зробити, і побачити кінцевий результат. Для цього необхідно володіти чималими знаннями, які можна було б застосувати в реальності.

Прояв егоїзму або злості не вимагає великого розуму. Крім своїх бажань, людина нічого не помічає. Не переживає за можливі наслідки своїх дій. Їх можна порівняти з бактеріями, які здатні вбити того, на кому мешкають.

Відмінність добрих людей від злих у тому, що вони готові жертвувати собою, причому роблять це свідомо. Вони можуть витрачати не тільки свій час, але і свої матеріальні ресурси, щоб допомогти іншим. Але саме їх дії покращують не тільки якість життя однієї людини — вони здатні змінити світ. Тому приказка, що доброта врятує світ, — не порожні слова.

Канадські вчені прийшли до висновку, що терплячі люди мають більш високий показник розумових здібностей. Расисти й ті, хто схильні до забобонів, поступаються у рівні IQ. Це, швидше за все, пов'язано з тим, що люди бояться змін і не можуть адаптуватися під мінливі обставини. У цьому є логіка, адже щоб під зміни підлаштуватися, їх треба осмислити та прийняти.

Зміни у житті можуть лякати людину, і це нормальна реакція. У цій справі важливо усвідомити наслідки, які вони можуть принести. Страх у людини закладений на генетичному рівні, щоб мати шанс вижити в екстремальних умовах. Тому не можна однозначно назвати людину дурною, якщо вона побоюється змін. Тут є тонка грань. Людина боїться, але готова прийняти необхідні зміни, тому що вони поліпшать якість життя. В такому випадку — це поведінка розумної людини.

Посмішка впливає на людину краще, ніж почуття злості

Винятки можуть бути скрізь. Тому і серед людей з високим показником IQ зустрічаються самовпевнені егоїсти. Вони не здатні помічати свої недоліки, не кажучи вже про чужі проблеми.

Вчені прийшли до висновку, що існує три типи інтелекту: розумовий, соціальний і емоційний тип. Доброта і співчуття є важливими складовими в емоційному інтелекті. Ці якості допомагають відчувати чужі проблеми. А щоб зрозуміти почуття і думки людини, потрібен більш розвинений розум, ніж просте виконання команд.

Доброта і вміння до співпереживання залишаться важливими показниками. Можливо, і не високого інтелекту, але видатного розуму — і це істина.