Нові Санжари: Суд протягом доби розгляне запобіжний захід учасникам заворушень

Автор
Нові Санжари: Суд протягом доби розгляне запобіжний захід учасникам заворушень

"Нині отримали підозри шестеро учасників заворушень",- сказав Варченко.

Полтавський суд у вівторок розгляне клопотання про запобіжний захід учасникам масових заворушень у смт Нових Санжарах Полтавської області, повідомив радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко.

"Сьогодні до суду скеровано клопотання про обрання запобіжного заходу щодо осіб, які обвинувачуються й отримали наразі підозри в організації масових заворушень за ст. 294 Кримінального кодексу. Їх розгляне Полтавський суд і, відповідно, буде ухвалено рішення про запобіжний захід", - сказав Варченко журналістам у вівторок.

За його словами, нині отримали підозри шестеро учасників заворушень. 

Скалецька вперше зустрілася з громадянами, евакуйованими з Китаю 

"З них один - це підозра за 345 статтею Кримінального кодексу України - погроза або насильство стосовно співробітника правоохоронного органу. Нагадаю - йдеться про того новосанжарця, який сів в автомобіль і намагався наїхати на працівника Національної гвардії", - розповів радник голови МВС. 

"П'ятеро осіб, щодо яких сьогодні запобіжний захід розглядатиме Полтавський суд, отримали підозри за статтею 294 Кримінального кодексу України - організація масових заворушень. Санкція статті - від 5 до 8 років", - додав Варченко, уточнивши, що суд буде "сьогодні". "Ми сподіваємося, що сьогодні, але у суду є 24 години, щоб ухвалити рішення... Ми говоримо про тримання під вартою", - сказав він. 

Радник міністра також розповів, що Національна поліція "спрямована зараз на те, щоб формувати правову свідомість на території, зокрема селища Нових Санжар". За словами Варченка, з 20 лютого на жителів Нових Санжар було складено 15 адміністративних протоколів, із них чотири - за водіння в нетверезому вигляді.