В ДБР завершився допит Порошенка

Автор
В ДБР завершився допит Порошенка

П’ятого президента України допитували в якості свідка за двома кримінальними провадженнями, проте якими саме його адвокати не уточнили.

Допит п’ятого президента України Петра Порошенка в Державному бюро розслідувань завершився.

Сам Порошенко свій допит журналістам не коментував, а лише його адвокати Ілля Новіков та Ігор Головань.

Зокрема адвокат Головань зазначив, що Порошенка допитували як свідка за двома кримінальними провадженнями. Проте він не уточнив, за якими саме.

Також він додав, що сьогодні слідча ДБР Сєргєєва, дії якої адвокати Порошенка оскаржили у Шевченківському суді Києва, пішла у відпустку.

Порошенко за власною ініціативою прийшов на допит у ДБР (Відео)

Він пояснив, що сьогодні у суді мали розглядатися два клопотання адвокатів про відвід слідчої та щодо оскарження відмови Сєргєєвої закрити кримінальне провадження, в якому фігурує Порошенко.

“Ми мали зустрітися зі слідчою Сєргєєвою у Шевченківському суді з двох питань - про незаконні дії слідчої щодо відмови у закритті кримінального провадження, за якими сьогодні Порошенка викликали на допит. Проте суд виніс ухвалу, якою скасував відмову Сєргєєвої закрити кримінальне провадження, і слідча повинна розглянути наше клопотання про закриття провадження знову. В іншому засіданні мало би розглядатися клопотання про відвід слідчої Сєргєєвої. Але з’ясувалося, що Сєргєєва терміново відбула у відпустку”, - сказав Головань.

Як повідомлялося раніше, 21 лютого стало відомо, що Печерський райсуд Києва ухвалив рішення про привід Порошенка на допит до ДБР як свідка 28 лютого і 6 березня.

Джерело у правоохоронних органах підтвердив, що такі ухвали виносились за клопотанням слідчих ДБР.