Причини, чому не варто очікувати похвали від оточуючих

Автор
Причини, чому не варто очікувати похвали від оточуючих

Звільніться від кайданів чужого схвалення!

Намагаючись домогтися схвалення оточуючих, ви ускладнюєте процес прийняття рішення зайвим, непотрібним кроком. Ви шукаєте увагу людей, які не зможуть сказати вам нічого корисного про ваше життя з тієї простої причини, що вони не живуть ним. Ви, по суті, віддаєте владу над своїм життям іншій людині.

Чому оточуючі не повинні визначати ваші життєві плани?

Коли вам захочеться отримати схвалення інших людей, постарайтеся згадати ці прості істини:

Ваше життя, тільки у ваших руках

Все залежить лише від вас. Постарайтеся прислухатися до свого серця і довіритися своїй інтуїції і бажанням.

Як можуть оточуючі люди нести відповідальність за ваше життя, якщо вони сумніваються навіть у власних вчинках? В кінцевому підсумку ви володієте необхідною силою для того, щоб почати відповідати за здійснення своїх життєвих планів.

Ви самі відповідаєте за своє щастя

Інші можуть зробити ваше життя більш щасливим, але ваше щастя не повинно залежати від їхньої думки. Пошук щастя в оточуючих людях часто призводить до розчарування, тому що інші не здатні прийняти ваші життєві плани як власні. Швидше за все, вони просто відмахнуться від них і не зрозуміють, чого ви насправді хочете добитися і у що насправді вірите.

Єдиний шанс для вас знайти сили — це почати ставитися до своєї душі як до власного маяка надії, світла й щастя. В такому випадку ви перестанете дозволяти речам або людям, що знаходяться поза вас, керувати вашою долею.

Пошук схвалення займає занадто багато часу

Подумайте про те, як багато всього хорошого ви могли б зробити, якби не постійно вступали в суперечку з оточуючими, намагаючись змусити їх подивитися на ваші плани вашими ж очима. Чесно кажучи, більшість людей так ніколи і не зрозуміють вас, гірше того — деякі з них намагатимуться переконати вас побачити ці речі зі своєї точки зору.

Замість того, щоб покладатися на підтримку інших, краще підтримайте самі себе.

Ви можете стати вільними, якщо будете покладатися на себе

Уявіть собі, як це — всі важливі рішення у своєму житті приймати самостійно. Хочете вірте, хочете — ні, але ви володієте силами втілити свій план без схвалення з боку.

Наступного разу, коли перед вчиненням великого кроку ви відчуєте бажання отримати пораду від сім'ї або друзів, спробуйте спочатку привести свій план в дію. Не варто вважати, що при прийнятті рішення вам необхідно інформувати про нього всіх оточуючих.

У вас не вийде догодити всім, так що навіть не намагайтеся

Не всі будуть погоджуватися з вами постійно. Можливо навіть, що ніхто, крім вас, так і не схвалить ваш план, і це нормально.

Якщо ви намагаєтеся догодити іншим людям, то тоді робите щасливими всіх, крім себе. Пам'ятайте, найважливіша частина рівняння — це ви. Все залежить від вас: якість ваших відносин, ваші думки про життя, про те, яку кар'єру виберете і т. д.

Ви зможете краще пізнати себе

Найцінніші відносини — з самим собою. Якщо ви звернетеся до свого внутрішнього «я» за керівництвом і мудрістю, то зможете краще зрозуміти, хто ви і що вам потрібно від життя.

Знайдіть час, щоб налаштуватися на себе. Приглушіть голоси всіх тих, хто намагається контролювати ваше життя, і прислухайтеся до свого внутрішнього наставника.

Ви даремно витрачаєте цінну енергію

Шукаючи схвалення інших людей, ви даремно витрачаєте не лише час, але і енергію. Все в цьому величезному всесвіті, включаючи і вас самих, складається з енергії.

Кого зі знаків Зодіаку чекає щастя цієї весни

Якщо ви бажаєте скористатися нею найбільш ефективним чином, відмовтеся від непотрібних дій. Якщо ви хочете зберегти полум'я всередині себе і по-справжньому перетворити своє життя, вам доведеться відмовитися від необхідності отримувати схвалення ззовні при прийнятті рішень.

Це може відучити вас йти за покликом свого серця

Давайте уявимо, що ви хочете кинути навчання і почати подорожувати по світу в пошуках себе. Ви в першу чергу хвилюєтеся, як, на вашу думку, відреагують інші?

Якщо ви так ніколи і не спробуєте зробити те, про що просить серце, то всі наступні роки будете задаватися одним питанням: як могло б скластися ваше життя, якби ви тільки наважилися прислухатися до свого внутрішнього поклику.

Пошук схвалення породжує страхи

Пошук схвалення інших людей змушує вас постійно думати, що вони скажуть. Ви думаєте, як піде розмова, якщо вони не погодяться з вами, як вони відреагують на ваші слова. Страх тільки стримує вас, тоді як кохання — звільняє.

Якщо ви дійсно любите себе і відчуваєте впевненість у своєму житті, вам навіть в голову не прийде відмовитися від можливості самостійно приймати рішення.

Ми були привчені боятись занадто багато чого — інших людей, їх думки про нас, пробувати нові речі, дізнаватися нове... Прийшов час попрощатися з цим.