В Україні регіональні прокуратури стануть обласними

Автор
В Україні регіональні прокуратури стануть обласними

В Україні у рамках другого етапу оновлення кадрового складу регіональних прокуратур також будуть переглянуті їхні функції, повноваження та структури.

Лише незначна кількість прокурорів місцевих прокуратур не проходить атестацію, зазначає генеральний прокурор України Руслан Рябошапка.

У понеділок у Києві перед початком тестування прокурорів місцевих прокуратур генпрокурор Рябошапка розповів журналістам, що йому складно прогнозувати, якими будуть результати тестування.

"Люди досить активно готувалися, багато прокурорів брали відпустку перед початком перевірки знань, тому я думаю, що рівень тих, хто не складе, буде меншим", - сказав він.

Відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", чи є місцеві прокурори, які відмовилися від проходження атестації, він сказав: "Є частина прокурорів, які не прийшли на тестування, або ті, котрі не написали заяву на тестування. Їх дуже невелика частина. З обласних прокурорів понад 90% погодилися з тестуванням і беруть у ньому участь".

За його словами, ті, хто не бере участі в атестації, "найімовірніше, бояться перевірки на добропорядність і не хотіли б, щоб активно вивчали їхнє минуле".

Названо ім’я бійця, який загинув на Донбасі (Фото)

Він розповів, що перший і другий етап тестування для прокурорів місцевих прокуратур об'єднаний - перевірка знань і загальних здібностей.

Також Рябошапка зазначив, що ті, хто не бере участі в атестації нині, мають можливість потрапити до прокуратури, коли проводитиметься добір.