Міноборони: Із 1 березня ЗСУ перейшли на нову систему харчування

Автор
544
Міноборони: Із 1 березня ЗСУ перейшли на нову систему харчування

Наразі військовослужбовці можуть самостійно обрати собі сніданки, обіди та вечері.

Із початку березня 2020 року всі бойові частини Збройних сил України перейшли на нову систему харчування за каталогом продуктів, повідомляє прес-служба Міністерства оборони України. 

"В оновленому меню тепер більше ніж 400 найменувань продуктів, із яких можна скласти щоденний раціон військових. Головна умова - не вийти за сумою за межі вартості добового комплекту, який під час аукціонів визначено у межах від 67 до 74 грн за один добовий комплект", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що наразі військовослужбовці можуть самостійно обрати собі сніданки, обіди та вечері. Так, відкриваючи каталог продуктів харчування, командир військової частини може обирати продукти як у віртуальному супермаркеті. 

Міноборони: Норми продовольчого забезпечення не змінюватимуться

Крім того, розпочато експеримент із малими гарнізонами, які безпосередньо не задіяні в операції ООС, для приведення якості харчування до рівня бойових підрозділів.

У Міноборони наголосили, що забезпечення армії якісним харчуванням є важливим фактором, що впливає на обороноздатність України загалом.