Основна версія причина пожежі на складі в Балаклії була політично ангажованою

Автор
Основна версія причина пожежі на складі в Балаклії була політично ангажованою

Депутат припустив, що версію з ударним безпілотником було нав'язано.

Основна версія про причини пожежі і вибухів на складі боєприпасів в м.Балаклія Харківської області була політично ангажованою, а версія атаки на склади ударного безпілотного літального апарату не має під собою підстав, вважає глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Ми провели засідання (тимчасової слідчої комісії Ради - ІФ) стосовно першого епізоду в Балаклії. Можу попередньо висловити особисту думку: основна версія слідства, яку розглядали, була політично ангажованою і взагалі була фейковою. Висновки, звичайно, повинні зробити правоохоронні органи, але виглядає так, що версія, пов'язана з безпілотником, не має під собою підстав", - сказав Арахамія в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Народний депутат припустив, що версію з ударним безпілотником було нав'язано. "Виглядало так, що там був просто тиск на учасників, щоб нав'язати якусь версію. Це може бути великий скандал", - зазначив Арахамія. 

Арахамія розповів, що розглядатимуть на позачерговому засіданні ВР

Він розповів, що за кілька днів до пожежі ревізійна комісія зробила висновок про величезну недостачу на цих складах. "І це було серійно на всіх складах", - додав глава парламентської фракції.

Арахамія також повідомив, що нині хід досудового розслідування в кримінальному провадженні у цій справі перебуває на контролі в головному слідчому управлінні СБУ. 

Як повідомлялося, причиною вибухів на території арсеналу в Балаклії була диверсія, здійснена за допомогою ударного безпілотного літального апарату.

Арахамія очолює тимчасову слідчу комісію Верховної Ради з питань розслідування пожежі (вибухів) на складах боєприпасів в період з 2014 до 2018 року в Ічні (Чернігівська обл.), Калинівці (Вінницька обл.), Балаклії (Харківська обл.), Сватовому (Луганська обл .), Кривий Ріг (Дніпропетровська обл.).