Милованов анонсував боротьбу із тіньовою зайнятістю у будівництві

Автор
Милованов анонсував боротьбу із тіньовою зайнятістю у будівництві

Раніше подібна кампанія відбулася у сфері торгівлі товарами і послугами, а після її завершення оформлено понад 123 тисяч осіб.

Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофій Милованов анонсував проведення кампанії з детінізації зайнятості в будівельній галузі, про що він повідомив на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"Продовжуємо кампанію щодо детінізації зайнятості. Сьогодні стартувала друга хвиля роз'яснювальної кампанії. На цей раз – у будівництві. На першому етапі до 20 березня інспектори будуть інформувати роботодавців, ніяких примусових заходів застосовувати не будуть. А вже на другому етапі, інспекційному, як кажуть, "Хто не заховався, я не винен": будуть накладати штрафи, якщо виявлять незадекларовану працю", - написав він.

За словами Милованова, раніше подібна кампанія відбулася у сфері торгівлі товарами і послугами, а після її завершення оформлено понад 123 тисяч осіб.

Торгова палата та Конфедерація будівельників підписали меморандум про співпрацю

За його словами, протягом 2020 року подібна робота щодо детінізації буде проводитися в галузях сільського господарства, транспорту та кур'єрської діяльності.

Як повідомлялося раніше, у січні прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що Кабінет міністрів має намір боротися з тіньовою видобуванням будівельних матеріалів в країні, а також зайнятися легалізацією трудових відносин у будівельній галузі.