У дев'ятьох українців запідозрили смертельний коронавірус

Автор
У дев'ятьох українців запідозрили смертельний коронавірус

Україна готова приймати та лікувати пацієнтів із COVID-19, запевняють у МОЗ.

На сьогодні до Центру громадського здоров’я надійшло 9 повідомлень про підозри на захворювання COVID-19.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров’я.

"На сьогодні до Центру громадського здоров’я надійшло 9 повідомлень про підозри на захворювання COVID-19, лабораторні дослідження у вірусологічній референс-лабораторії тривають", - йдеться в повідомленні.

За минулу добу скринінг на українському кордоні пройшли понад 115 тисяч осіб

У Чернівецькій області, де було зареєстровано перший підтверджений випадок COVID-19, відбулося позачергове засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій облдержадміністрації, рішенням якої на території області рекомендовано призупинення навчального процесу у закладах дошкільної, загальноосвітньої та вищої освіти, а також обмеження масових заходів.

Також, як зауважили у МОЗ, по всій Україні у визначених медичних закладах тривають навчання (симуляційні вправи) на випадок фіксації коронавірусу.

Вказується, що Україна готова приймати та лікувати пацієнтів з COVID-19. "У нас є інфекційні бокси, близько 12 тисяч ліжок в інфекційних стаціонарах, 2 тисячі лікарів-інфекціоністів та 5 тисяч інших медичних працівників, які працюють в інфекційних лікарнях та інфекційних боксах", - додали у МОЗ.

У світі від коронавірусу вилікувались понад 55 400 людей

Як повідомлялося, спалах викликаного новим коронавірусом захворювання було зафіксовано наприкінці грудня 2019 року в найбільш густонаселеному місті Центрального Китаю - 12-мільйонному Ухані. Всесвітня організація охорони здоров'я визнала його надзвичайною ситуацією міжнародного масштабу.

За межами Китаю найбільше тих, що заразилися, в Південній Кореї та Італії.

3 березня було підтверджено перший в Україні випадок коронавірусу – у чоловіка, який з дружиною повернувся з Італії до Чернівців.