Перше враження: поради, як його не зіпсувати

Автор
503
Перше враження: поради, як його не зіпсувати

Як виправити ситуацію і показати себе з кращого боку.

Ми всі коли-небудь справляли погане перше враження. Але правда в тому, що працюючи над цим крок за кроком, можна виправитися і показати себе з кращого боку. І ось яким чином.

Щире вибачення виправить ситуацію

Погане перше враження може скластися з різних причин. Можливо, ви запізнилися на важливу зустріч з новими партнерами і раптом згадали, що не підготувалися до неї. Або ненавмисно сказали щось образливе чи невдало пожартували, а хтось взяв це на власний рахунок. І якою б не була причина, вибачитися потрібно як можна швидше. Можна відразу зробити це особисто або надіслати коротке повідомлення. Це краще, ніж ігнорувати свою помилку. Однак тут важливо не перегнути палицю, бо дуже просто ненавмисно зробити й без того делікатне становище просто жахливим. Вибачившись, потрібно рухатися далі.

Не будьте надто суворими до себе

Через нервування ви, можливо, майже не дивилися в очі своєму співрозмовнику, або щохвилини поглядали на телефон в очікуванні важливого повідомлення. Що б там не трапилося, не дорікайте себе за це. Поки ви будете перебільшувати масштаби наслідків і накручувати себе ваш співрозмовник або група людей, до якої ви звертаєтеся, будуть поділяти ваші думки. Візьміть до уваги те, що відбулося, і пам'ятайте, що треба рухатися далі. Немає потреби привертати зайву увагу до себе. Зробивши висновки, варто відпустити це і продовжувати виконувати свої обов'язки.

Залишайтеся собою

Бути собою — кращий спосіб уникнути незручних ситуацій. Найкраще — бути чесними та не соромитися того, що ви нервуєте і намагаєтеся справити приємне враження. Якщо ви відчуваєте, що ця зустріч буде не останньою, це вірний знак того, що ви поводитися правильно. Природне і невимушене поводження переконує майбутніх партнерів у тому, що ви чесна і надійна людина. Маєте гарне почуття гумору? Не приховуйте його. Занадто балакучі? Пригальмуйте та уважніше слухайте інших.

Прийміть свої помилки

Ми впевнені в тому, що інші бачать нас такими, якими ми бачимо себе. Однак це не так. Вони бачать те, що ми показуємо, а ми, своєю чергою, намагаємося їм сподобатися. Якщо ви допустили помилку, надівши повсякденний одяг на ділову зустріч, забудьте про це як можна швидше і відчувайте себе впевнено. Люди взагалі не будуть дивитися на ваш одяг, якщо вам комфортно, а ваша поведінка природна і спокійна.

Слідкуйте за мовою свого тіла

Взяти контроль над ситуацією можна з допомогою мови свого тіла. Уважно слухайте, дивіться в очі своєму співрозмовнику, більше посміхайтеся і не схрещуйте руки перед собою. Тримайте щось у руках (наприклад, чашку кави або блокнот), якщо це допоможе менше хвилюватися. Так, варто докласти зусиль, щоб показати, що ви можете бути сором'язливими та схвильованими, але водночас залишатися уважними та готовими до вирішення поставлених завдань.

Які знаки Зодіаку притягують гроші

Запитайте думку інших

Маєте друга або довірену особу в колективі? Запитайте, що він думає про вас. Якщо він згоден з тим, що ви справили неприємне враження, попросіть його поговорити з людиною, перед якою ви допустили помилку. Проте робіть це тільки в тому випадку, коли довірена особа добре знає потрібну вам персону. Правда в тому, що думка вашого друга, ймовірно буде авторитетною і до нього прислухаються, якщо він скаже, що ви не ті, ким могли здатися на перший погляд. У разі успіху, такий підхід допоможе вам виправити те незручне становище, у яке ви потрапили.

Не ігноруйте нових колег

Замість того, щоб сховатися за офісною перегородкою та уникати контактів з колегами, наберіться сміливості, щоб вільно і спокійно починати розмову з ними. Так, ви помилилися один раз, проте люди побачать, що ви щиро намагаєтеся виправити своє становище. Не будьте наполегливими, але якщо ви маєте можливість тет-а-тет поспілкуватися з людиною, чия думка є цінною для вас, не втрачайте її. Так, щоб виправити своє хитке становище потрібно чимало часу. Однак ці зусилля окупляться сповна.

Будьте спокійними

Чули вислів: "потрібен час для того, щоб вам почали довіряти, проте достатньо секунди, щоб довіра зникла"? Це стосується і ситуацій, коли людина справляє погане перше враження. Якщо ви маєте серед своїх колег людину, з якою ви хочете побудувати дружні або ділові відносини, будьте готові до того, що вам знадобиться час. Після того як ви вирішили, якими ви хочете бути в очах цієї персони, переконайтеся, що ваші дії ведуть вас до мети. Для цього потрібен час. Однак довіра зростатиме, а про вас будуть складати все більш приємне враження.

Використовуйте можливість працювати над проєктом разом

Якщо ви справили погане враження на вашого нового колегу, знайдіть можливість попрацювати над чимось удвох. Якщо ви обоє однаково відповідальні за результат спільного проєкту, то вам вкрай необхідно побудувати довірчі відносини один з одним. Через деякий час це дозволить йому побачити вас у найкращому світлі. Разом працюючи над проєктом, досягаючи успіху, ви напевно станете хорошими партнерами, а повага і довіра до вас будуть рости.

Переваги шлюбу за розрахунком

Запитайте себе, чи варте воно вашої енергії

В результаті нервового напруження ви, ймовірно, могли справити враження егоцентричної людини, тому що багато говорили про себе і свої проблеми. Однак замість того, щоб переживати з цього приводу, прийміть те, що це сталося, і рухайтеся далі. Так, ми всі хочемо подобатися іншим у будь-якій ситуації. Однак у випадку провалу краще запитати себе "чи варто мені цим перейматися?" Чи дійсно так важливо те, що саме цей чоловік тепер думає про вас погано? Якщо ви справді докладали зусиль, щоб сподобатися колегам, прийміть це і пам'ятайте, що неможливо догодити всім.