МОЗ за добу зафіксувало 29 нових випадків коронавірусу

Автор
МОЗ за добу зафіксувало 29 нових випадків коронавірусу

Станом на ранок 25 березня до ЦГЗ надійшло 185 повідомлень про підозру на Covid-19, а загалом з початку 2020 року - 941 повідомлення.

В Україні за останню добу зафіксовано 29 нових випадків коронавірусної хвороби Covid-19. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я.

"За даними ЦГЗ, станом на 10:00 25 березня в Україні 113 лабораторно підтверджених випадків Covid-19, з них 4 летальні, 1 пацієнт одужав та вже виписаний з лікарні. За добу було зафіксовано 29 нових випадків. Виявлено перші випадки інфікування у Волинській, Одеській, Луганській та Запорізькій областях", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за останню добу виявлено по одному новому випадку у Волинській, Луганській та Одеській областях, по два - на Запоріжжі, Тернопільщині та у Києві, 7 нових випадків зафіксовано у Київській області, 13 - у Чернівецькій.

Коронавірус в Україні зафіксували в 13 областях

Загалом, у Чернівецькій області виявлено 38 випадків Covid-19 (1 особа померла), у Києві – 31 випадок, у Київській області – 22, Івано-Франківській – 5 (1 особа померла), Тернопільській – 4, у Дніпропетровській, Запорізькій, Львівській – по 2, Житомирській – 2 (1 особа померла), у Волинській, Донецькій, Луганській, Одеській та Черкаській областях – по одному хворому.

Дослідження проводилися вірусологічною референс-лабораторією Центру громадського здоров’я України, а також обласними лабораторіями.

У МОЗ укотре закликали українців за перших симптомів респіраторного захворювання обов’язково зателефонувати своєму сімейному лікарю. Водночас медики наголошують, що самоізоляція є найдієвішим способом убезпечитися від інфікування.

Як повідомлялося, за даними Worldometers, станом на ранок 25 березня у світі зафіксовано 423 515 випадків зараження коронавірусом, з них 18 910 летальних і 109 154 особи одужали.