Привітання з Благовіщенням 2020: найкращі листівки українською мовою

Автор
6650
Привітання з Благовіщенням 2020: найкращі листівки українською мовою

В Україні святкують Благовіщення Пресвятої Богородиці. Це одне з найбільших свят православних християн.

Православні християни в неділю, 7 квітня, відзначають одне з 12-ти головних християнських свят - Благовіщення Пресвятої Богородиці.

Назва свята відображає саму подію, що сталася в цей день і описане в Євангелії від Луки. Богородиці явився архангел Гавриїл і проголосив їй благу звістку про те, що вона, будучи дівою, від Духа Святого народить Ісуса Христа − Месію, прихід якого чекав тоді ізраїльський народ. Благовіщення святкується рівно за дев'ять місяців до Різдва Христового.

Цього дня у віруючих існує звичай випускати на волю голубів, оскільки голуб є символом Святого Духа, що зійшов на Діву Марію. Благовіщення Богородиці належить до категорії "нерухомих" церковних свят, що відзначаються завжди в один і той же день (7 квітня). Всім, хто відзначає світле свято, можна подарувати радість листівкою або привітання у віршах та прозі

З прекрасним святом Благовіщення Пресвятої Богородиці вітаємо усіх віруючих християн! Нехай у цей святий день кожному будинку сонце дарує промені доброти, затишку, ніжності, щирості і безкорисливої любові, проганяючи всі печалі, знегоди і прикрості!

Вітаю з великим християнським святом - Благовіщенням Пресвятої Богородиці! Нехай все в житті приносить душевне задоволення, спокій, мир і гармонію. Хай дім повниться затишком і достатком. Нехай чистими будуть помисли і дії. Щастя вам, добрих звісток, добра і любові. Нехай ваша віра буде непохитна!

Вітаю з Великим святом Благовіщення! Нехай у домі живуть мир, любов, благополуччя і Божа благодать. Нехай матеріальні і духовні блага будуть в достатку, а у двері стукають тільки добрі вісті!

Бажаю багато радості і світла,

Нехай Благовіщення освітить шлях.

І цілий рік хороші прикмети

до вас в будинок увійдуть.

Хай матір Божа благодать

Покриє вас і весь ваш будинок.

Щоб недруг злий або зрадник

Не оселився хитро в ньому.

Нехай Свята Богоматір

В день Благовіщення врятує.

І нехай все те, що чисто, свято,

Вам радість, щастя принесе!

На Благовіщення здавна прийнято приходити на службу в храм з дітьми. Також в цей день не займалися домашніми справами і не починали польові роботи.

Благовіщення Пресвятої Богородиці 2020: історія свята, прикмети, заборони